Update coronavaccinatie

In tegenstelling tot berichten in de media dat de tweede coronavaccinatie eerder toegediend zou gaan worden, houden wij vast aan de geplande data van dinsdag 22 juni en donderdag 12 augustus.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het vervroegen van de tweede vaccinatie dezelfde bescherming biedt als het toedienen van het vaccin na 10 tot 14 weken. Daarnaast krijgen wij de eerste levering vaccins vooralsnog pas vlak voor 22 juni geleverd en de tweede levering vlak voor 12 augustus, dus is veel eerder prikken sowieso niet mogelijk.

Mocht u op 22 juni of 12 augustus om dringende redenen niet in de gelegenheid zijn uw tweede vaccinatie te komen halen, neemt u dan per e-mail contact met ons op (via het contactformulier op de Contactpagina). Dan kunnen we kijken of we hier een oplossing voor kunnen bedenken.

Mensen die zijn geboren tussen 1961 en 1968 of vóór 1955 kunnen – zonder uitnodigingsbrief – via de GGD online een vaccinatie-afspraak maken (klik op deze link om dit te doen).  

Inmiddels hebben onze patiënten, die zijn geboren tussen 1960 en 2003 en behoren tot een risicogroep (en ook jaarlijks een oproep voor de griepprik toegestuurd krijgen), een uitnodigingsbrief van de GGD ontvangen. Mocht u tot deze risicogroep behoren en toch geen uitnodiging ontvangen hebben, neemt u dan aub. contact met ons op.

Vaccinatievragen 

De afgelopen weken hebben wij heel veel telefoontjes ontvangen met (begrijpelijke) vragen over de vaccinaties. Om de praktijk goed bereikbaar te houden voor de ‘gewone’ zorgvragen verzoeken wij u vriendelijk eerst zelf te kijken op de site van de Rijksoverheid en het RIVM, waar de meeste vragen beantwoord worden. 
Ook kunt u bellen met het corona-informatienummer: 0800 – 1351.
Mocht u hierna nog vragen hebben, stelt u deze dan alstublieft aan ons door middel van een e-consult.


Graag benadrukken we nog het volgende:

* Wij hebben geen invloed op welk vaccin u wordt aangeboden. Dit wordt door de overheid bepaald. Wij kunnen dus ook geen ander vaccin voor u regelen.

Wij hebben geen invloed op de termijn waarop u uw oproep kunt verwachten. Het RIVM bepaalt wanneer een volgende leeftijdscategorie wordt opgeroepen, wij kunnen dat niet bespoedigen.

Wij hebben niet meer informatie dan hetgeen op de site van de Rijksoverheid en het RIVM vermeld staat.

Geplaatst in Praktijknieuws.