Taken POH-S / POH-GGZ

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S)

De praktijkondersteuner (POH) somatiek en ouderen is speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met een chronische ziekte. Zij doet de controles voor een of meer chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma of copd.

U kunt bij haar ook terecht voor begeleiding bij stoppen met roken.

De praktijkondersteuner overlegt dagelijks met de huisarts over de patiënten die zij heeft gezien of gesproken.

Indien u denkt dat u ook in aanmerking komt voor dit spreekuur, kunt u telefonisch of online via MgN een afspraak maken.

Praktijkondersteuner GGZ ( POH-GGZ)

De POH-GGZ ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met licht psychische problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten zoals somberheid, angsten of spanningen. De huisarts kan naar aanleiding van een gesprek voorstellen een afspraak bij de POH-GGZ te maken. De POH-GGZ biedt ondersteuning in de vorm van een aantal gesprekken en behandelingen. Soms verwijst zij u door naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling).  De POH-GGZ werkt onder supervisie van de huisarts. De POH-GGZ dienstverlening valt binnen de huisartsenzorg en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een traject bij de POH-GGZ komt ook niet ten laste van uw verplichte eigen risico.