Attentie

In verband met de uitbreiding van het aantal patiënten met een Corona besmetting zijn er nieuwe procedures van de huisarts en de huisartsenpost voor mogelijk besmette patiënten in de regio Delfland, Westland, Oostland en Nieuwe Waterweg Noord.

Milde klachten
Voor u als patiënt geldt dat het niet nodig is bij milde klachten van verkoudheid en koorts de huisarts te bellen, u kunt  gewoon thuis blijven en uitzieken. 

Ernstige klachten
Wanneer u ernstige klachten heeft of hierover twijfelt , neemt u telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost. Ga niet zonder afspraak naar de praktijk of de huisartsenpost.

De huisarts bepaalt of het nodig is dat er verder onderzoek bij u gedaan wordt. De onderzoeken vinden plaats op centrale locaties.  Van de huisarts hoort u waar en wanneer u terecht kunt.

Waarom deze maatregel?
Door behandeling op een centrale plek gaan we zo efficiënt mogelijk om met de beschermende kleding die huisartsen dragen. Tevens beperken we hiermee het risico op besmetting van patiënten op de huisartsenpraktijken en huisartsenposten.

Waar moet ik naar toe met een gezondheidsklacht?
U belt altijd eerst uw eigen huisarts of tijdens de avonden, nachten en weekenden de huisartsenpost. Dit is niet nodig bij milde klachten van verkoudheid en koorts. De huisarts of de medewerker van de huisartsenpost laat u weten wat u moet doen.

Meer informatie?
Klik hier voor meer informatie over het Coronavirus.

Geplaatst in Nieuws.