Verpleegkundig Specialist in opleiding Vivian Remmig

Vivian Remmig

 

Sinds 1 september 2022 is Vivian gestart met de 2-jarige opleiding verpleegkundig specialist. Voordien was Vivian werkzaam binnen onze praktijk als praktijkondersteuner somatiek.

Een verpleegkundig specialist (VS) is een vrij nieuwe beroepsgroep binnen de huisartsenzorg. Daarom vertelt Vivian Remmig graag in het kort wat, als ze de opleiding heeft afgerond, voor werk zij zal gaan doen.

“Een verpleegkundig specialist behandelt een deel van de patiënten met veelvoorkomende klachten. Deze patiënten zouden anders bij de huisarts komen.” legt Vivian uit. “Soms heb je een klacht zoals een eczeem plekje of hoesten. Dan kan de assistente je inplannen bij de VS. Maar ook met andere klachten kun je bij de VS terecht. Als VS kan ik net als een huisarts lichamelijk onderzoek doen, een diagnose stellen en medicijnen voorschrijven.”

Om die reden volgt de VS ook de patiënten in de huisartsenpraktijk met complexere chronische klachten.

Een verpleegkundig specialist werkt zelfstandig en overlegt zo nodig met de huisarts. Vivian zal dus dagelijks overleg hebben met de huisarts: “Ik kan altijd terecht met vragen, zowel bij de huisarts als bij de andere collega’s. De samenwerking onderling in de huisartsenpraktijk is erg goed.” Net als de huisarts zal de VS een eigen spreekuur krijgen. Ook doet de VS visites, als patiënten niet naar de praktijk kunnen komen.

Op dit moment is het al mogelijk online via MgN een afspraak in te plannen op het spreekuur van Vivian voor onderstaande klachten:

  • oorklachten
  • neusklachten
  • keelklachten
  • luchtwegklachten
  • soa-testen

Maandag0%
Dinsdag100%
Woensdag100%
Donderdag0%
Vrijdag (1e van de maand)100%